Як зробити маринад для шашлику зі свинини?
Нарізати цибулю півкільцями, укласти шашлик зі свинини та цибулю шарами в каструлю. Приготувати маринад: для цього змішати воду, оцет, сіль, цукор та перець. Залити цією сумішшю шашлик зі свинини та цибулю, прибрати на ніч (або на 8 годин) у холодильник.
Скільки часу потрібно маринувати шашлик зі свинини?
Курку можна маринувати всього півгодини, а свинину, яловичину та баранину. 1–2 години. Немолоде м'ясо або м'ясо, як ви не впевнені, потрібно маринувати довше. Це пом'якшить волокна і зробить шашлик соковитішим. Мінімальний час маринування курятини – 2 години, свинини – 4 години, яловичини та баранини – 6 годин.