У цей період закладаються всі органи та системи в організмі дитини, формуються тканини. Організму потрібні повноцінні білки та вітаміни: нежирне м'ясо (кролик, курка, індичка), риба та морепродукти, кисломолочні продукти. Обов'язково їсти рис, свіжі або заморожені овочі, сезонні фрукти.
Які продукти не можна їсти під час вагітності?
Зведіть до мінімуму на своєму столі продукти з високим вмістом цукру та напівфабрикати. З метою безпеки виключіть із раціону сире або напівсире м'ясо, печінку, суші, сирі яйця, м'які сири, а також непастеризоване молоко та соки.
Що потрібно більше їсти під час вагітності?
В цей період потрібно є поживні продукти, і чим різноманітнішим буде ваш раціон, тим краще. Насамперед це овочі, багаті на фолієву кислоту: броколі, брюссельська капуста, шпинат, спаржа, авокадо, сочевиця, червона квасоля. Багато її і в насінні льону та соняшнику та горіхах: мигдалі, арахісі, фундуку.