Болгарський перець містить вітаміни групи B, вітаміни А, С (максимальна кількість серед перців), Е, PP та К. Мінерали: калій, кальцій, селен, магній, фосфор, натрій, мідь, марганець, цинк та залізо. Калорійність становить 20-29,5 ккал на 100 г продукту.
Чим корисний перець для організму?
За рахунок великої кількості капсаїцину плоди перцю мають потужну антибактеріальну і противірусну дію – вбивають до 75% шкідливих бактерій. Підвищує імунітет, особливо опір різним застудам. Невелика кількість чилі стимулює роботу ШКТ та підвищує апетит. Знижує рівень цукру на крові.
Що лікує солодкий перець?
Болгарський перчик корисний при гіпертонії. Він здатний розріджувати кров, знижує можливість утворення тромбів, допомагає довести до норми показник холестерину. Антираковий захист. Як джерело антиоксидантів, він оберігає від негативного впливу вільних радикалів.