Замочений сухофрукт допомагає травленню. Після замочування він стає багатим на клітковину, яка благотворно діє на роботу органів шлунково-кишкового тракту. Ізюм після цієї процедури стане схожим на таблетковий проносний, а, значить, людина захистить себе від можливих запорів і налагодить дефекацію.24 лют. 2021р.
Як правильно пити відвар із родзинок?
У літровий термос треба засипати в нього промиті родзинки із розрахунку 1 столова ложка на склянку окропу. На літр води виходить 4-5 столових ложок ягід. Відвару треба дати настоятися хоча б півгодини, після чого його можна вживати.
Чи потрібно заливати родзинки окропом?
Не варто заливати сухофрукт окропом, всі корисні мікроелементи випаровуються. Спочатку потрібно залити гарячою проточною водою і залишити на 10-15 хвилин. Потім відкинути на сито і злити рідину, після чого знову промити і залити чистою питною водою. Найкраще замочувати родзинки на ніч.