Дуже корисний організму людини калиновий морс. Для збереження здоров'я та підвищення працездатності має сенс випивати на день склянку морсу з калини. Завдяки кумаринам, що містяться в ній, її плоди зменшують кровоточивість, тому будуть корисні при різного роду кровотечах.20 жовт. 2021р.
Кому не можна їсти ягоди калини?
Відмовитись від ягід варто при гіпотонії. Не потрібно включати до свого раціону харчування плоди людям, які схильні до підвищеної кислотності шлункового соку. Виключити із раціону харчування калину необхідно за наявності подагри, хвороби суглобів, і навіть індивідуальної непереносимості ягоди.
Навіщо треба пити калину?
Зокрема, калина містить багато вітаміну С – на 70% більше, ніж лимон! Це робить її добре зміцнюючим імунітет засобом. Також у ягодах присутні вітаміни К, D, T, P, каротин, токоферол, плюс – магній, цинк, калій, фосфор, залізо, пектин, дубильні та ефірні речовини та органічні кислоти.