Так ось, рожевий шоколад отримують із рубінових какао-бобів! Це новий сорт, який вивели швейцарська компанія Barry Callebaut кілька років тому. Спочатку її фахівці з'ясували, що певні компоненти какао-бобів надають шоколаду незвичайних смаків і кольорів.
Як білий шоколад зробити рожевим?
Для цього використовується мінеральний барвник діоксид титану. Як готувати: білий шоколад ламаємо на шматочки і топимо на водяній бані до рідкого шоколаду додаємо діоксид титану і швидко перемішуємо до однорідності.
Який барвник можна додавати до шоколаду?
Бажано віддавати перевагу порошковим барвникам, Так як рідкі можуть пошкодити структуру масла какао, і тоді темпувати отриману масу не вийде. Порошок не впливає на структуру шоколаду, але його кількість необхідно контролювати: вага барвника не повинна перевищувати 0,02% від маси продукту.